ungartist2018 foto scenefinnmark 1

Tanajenta Olesya Burtseva (18) stakk av med seieren og ble kåret til Årets Ung Artist lørdag 11. november på Kooperativet kulturscene i Vadsø.

 

Singer/songwriter Olesya Burtseva ble enstemmig valgt av juryen og vinner dermed 25.000 kroner, og får i løpet av 2018 muligheten til å spille på Rock mot Rus, Varangerfestivalen, Sørøyrocken og forskjellige arrangementer i forbindelse med Scene Finnmark.

Juryens begrunnelse: «Vinneren har et åpenbart talent og god formidlingsevne. Juryen ser potensialet vinneren kan nå i et samarbeid med produsent og flere musikere som vil løfte prestasjon og uttrykk enda høyere. Vinneren skriver egne låter, har naturlig scenetekke og kontakt med publikum». 

Kåringen av Årets Ung Artist 2018 var avslutningen på UngTour - et samarbeid mellom UKM Finnmark, Rockebussen i Finnmark og Ung Artist. 

UngTour-samarbeidet startet vinteren 2017, og i sommer ble det gjennomført to ungdomsarrangementer med konserter og workshops. Først i juni under festivalen Sun Station i Vadsø med egen ungdomskonsert og workshop med internasjonale stjerner, blant annet fra R.E.M. Deretter under Varangerfestivalen i august, hvor fire ulike ungdomsband og -artister stod på scenen. Disse fire, Olesya Burtseva (Tana), PTG (Vadsø), Snøstorm (Hammerfest) og Poets (Vadsø), har i høst vært ute på en ungdomsklubbturné på Huset i Alta, Bootleg i Hammerfest, klubben i Kjøllefjord og nå til sist; Kooperativet Kulturscene i Vadsø.

Bandene og artistene som har vært med i dette prosjektet har blitt rekruttert fra UKM Finnmark fylkesfestivalen 2017 og Rockebussen Finnmarks medlemsregister.

Juryen besto av jurlyleder Charles Ellingsen (fra Rock mot Rus), Kai Somby (fra Scene Finnmark), Silje Marjatta Ærø (medlem i bandet Bossajåssers) og Ole Petter Skoglund (kulturkonsulent i Nesseby kommune).